OPTIMO 19L CONVECTIONЛегка у використанні міні-піч для щоденного приготування
Міні-піч Tefal Optimo об'ємом 19 л - це функціональний і зручний у використанні прилад зі стильним вінтажним дизайном, який ідеально підійде для щоденного приготування. Просто оберіть бажану температуру, час і програму та насолоджуйтесь улюбленими стравами.
Міні-піч Tefal Optimo об'ємом 19 л: компактний прилад, що легко впорається з будь-яким завданням
Настільна модель TEFAL OF444834 — електрична піч з функціоналом повноцінної духової шафи. У цій електродуховці можна спекти хліб і піцу, приготувати м'ясо та ніжний террин. Завдяки міні-розмірам духовка ідеально підходить для малогабаритної кухні. Характеристики та переваги: Встановивши міні-піч вдома, ви в будь-який момент зможете швидко розморозити і розігріти продукти, приготувати рибу, м'ясо або овочі на грилі. Великий діапазон температур (100-240 С) і шість найбільш популярних в кулінарній практиці програм, включаючи конвекцію, дозволяють готувати безліч страв, в тому числі солодку випічку. Ви також можете вибирати зручний рівень висоти установки дека або решітки, що входять в комплект, з шести доступних варіантів. Під час готування не доведеться постійно контролювати процес — вбудований автоматичний таймер відключить нагрів за встановленим вами часу. Хороші позиції в експертних і споживчих рейтингах TEFAL OF444834 допомогли завоювати універсальний дизайн, зручне управління, простий догляд і конкурентна ціна. Купівля з комфортом і гарантіями: Щоб побачити весь асортимент техніки TEFAL, отримати консультацію і замовити міні-піч з доставкою по Україні, звертайтеся в інтернет-магазини наших офіційних дистриб'юторів, які вказані на сайті. Купівля в авторизованих торгових точках є гарантією оригінальності товарів.
Важлива інформація
Конвекційна міні-піч, що забезпечує швидке та рівномірне нагрівання
Завдяки 6 режимам приготування, міні-піч здатна приготувати будь-яку страву. 1. Конвекційний режим - для приготування курки, риби або приготування 2 страв одночасно (1380 Вт).2. Традиційний режим для свинини або яловичини (1380 Вт). 3. Гриль - для сосисок, відбивних або гратену (740 Вт) 4.Випічка - для кексів, пирогів і тортів (640 Вт) 5.Водяна баня - для ніжних страв, наприклад білкових кремів або терринів (640 Вт). 6. Розморозка
Проста у використанні міні-піч
Прості у використанні механічні налаштування: термостат до 240°C, таймер на 120 хвилин, перемикач 4 режимів приготування
Декілька режимів приготування
6 режимів приготування для легкого нагрівання і розігрівання ваших страв: конвекційний, традиційний, гриль, випічка, водяна баня і розморозка
Компактні розміри
Міні-піч об'ємом 19 літрів поміститься на будь-якій кухні
Легкість використання
6 налаштувань висоти, двостороння решітка і деко для випікання у комплекті
Механічний таймер на 120 хв і автоматичне вимкнення
Перед першим використанням: • Розпакуйте прилад. Упаковку можна утилізувати, але вона може знадобитися для транспортування духовки чи повернення її до авторизованого сервісного центру. • Розташуйте духовку на стійкій поверхні. • Зніміть усі наліпки та засоби захисту як усередині, так і ззовні духовки. • Вийміть усе приладдя* з духовки (гриль, рожен тощо). • Протріть духовку й приладдя вологою тканиною. Ретельно висушіть. • Закрийте дверці, тримаючись тільки за ручку. • Повністю розмотайте шнур живлення й вставте його до заземленої розетки. • Установіть перемикач функцій у положення «Духовка». • Установіть термостат духовки на максимальну температуру. • Установіть час 15–20 хвилин. Духовка ввімкнеться. Може вийти певна кількість диму. Це цілком нормальне явище, яке зникне після певного періоду використання духовки. Під час будь-яких дій із дверцятами потрібно тримати їх за ручку.
• Для смаження м’яса й птицівикористовуйте деко з високими стінками (мінімум 5 см), щоб на стінки духовки потрапляло менше бризок жиру. • Для випічки використовуйте деко з антипригарним покриттям, щоб страви було легше виймати.
Для приготування м’яса, риби, запіканок, суфле, випічки тощо: • Розташуйте поличку на потрібній висоті. • Установіть перемикач функцій у положення «Духовка». • Поставте деко зі стравою в духовку й закрийте дверці. • Установіть на термостаті потрібну температуру. • Установіть таймер. Духовка нагрівається й зупиняється автоматично згідно із запрограмованим часом. Приготування страви завжди можна перервати, установивши таймер на нуль. Попереднє нагрівання не завжди потрібне (залежить від рецепту). Під час роботи духовки дверцята й стінки нагріваються. Зверніть увагу на те, що не можна ставити деко безпосередньо на нижній елемент або гладке дно.
Для приготування на грилі й підрум’янювання будь-яких страв: • Розігрійте духовку. • Помістіть деко або м’ясо на решітці якомога ближче до верхнього нагрівального елемента, але так, щоб страва його не торкалась. • Деко або лоток для крапель із незначною кількістю води можна поставити безпосередньо на нижній елемент або гладке дно, що не нагрівається, для збирання жиру або соку зі страви, яка готується. • Залиште дверці трошки незачиненими (залежно від моделі). • Установіть перемикач функцій у положення «Гриль». • Установіть потрібний час приготування за допомогою таймера. Духовка ввімкнеться. Під час приготування м’яса (ковбасок тощо) на грилі необхідно його перевернути, коли сплине половина часу за рецептом. Коли запрограмований час приготування вийде, духовка вимкнеться автоматично. Якщо страва буде готова до закінчення цього часу, установіть таймер на нуль.
У духовках із вентилятором не рекомендується використовувати скло або фаянс. Установіть температуру випікання нижче рекомендованої та збільште час випікання.
Ні. Щоб увімкнути духовку, необхідно ввімкнути таймер і встановити термостат у потрібне положення. Зупинити приготування можна в будь-який час, повернувши таймер у положення нуля.
Перш ніж починати догляд або очищення,вийміть вилку з розетки й зачекайте, поки духовка охолоне. Ззовні прилад достатньо просто витерти губкою. Очистьте дверці, емальовані й вкриті лаком поверхні, а також прозорі деталі вологою губкою з додаванням невеликої кількості м’якого мийного засобу. Не використовуйте агресивні чистильні засоби (особливо розчини на натровій основі для видалення забруднень), а також металеві мочалки й абразивні губки. Для спрощення очищення духовка має: • Самоочисні стінки*: після приготування жирних страв увімкніть порожню духовку на 10 хвилин, установивши на термостаті максимальне значення й зачинивши дверці. • Верхній нагрівальний елемент, який складається, але не знімається*. • Емальований нижній елемент, який може підніматися* (але не знімається). * У залежності від моделі Для їжі, що налипає, можна використовувати м’яку неабразивну металеву мочалку. Обробляючи елементи, не застосовуйте до них надмірну силу. Усе приладдя* (поличку, деко, комплект поворотного рожна) можна мити у воді з додаванням невеликої кількості мийного засобу або в посудомийній машині.
Так, це нормально, якщо під час першого використання приладу виходить певна кількість диму або чути специфічний запах. Це явище швидко зникне. Перший раз рекомендується ввімкнути прилад порожнім (без додаткового приладдя),установивши на термостаті максимальне значення на 15–20 хвилин.
Якщо загорілися деталі приладу, категорично забороняється гасити вогонь водою. Прибийте полум’я вологою тканиною, накривши весь прилад. Вийміть вилку з розетки й не відкривайте дверці духовки.
• Дотримуйтеся рекомендованого часу випікання. • Використовуйте металеву форму темного кольору з регульованою висотою. Не використовуйте форми з фаянсу, теракоти, фарфору або скла. • Розташовуйте поличку правильно: посередині, якщо духовка з вентилятором, і внизу, якщо духовка конвекційна. • Не використовуйте алюмінієву фольгу.
Для того щоб нагрітися, елементам не потрібно ставати червоними. Стане елемент червоним чи ні, залежить від розподілення між нагрівальною потужністю й довжиною елемента.
Дотримуйтеся інструкцій, наведених у посібнику користувача, щодо ввімкнення приладу, а потім підключіть інший прилад до мережевої розетки, щоб переконатися, що вона працює. Якщо прилад усе одно не працює, не намагайтеся розібрати або відремонтувати прилад власноруч, замість цього зверніться в авторизований сервісний центр.
Ні. Духовку не призначено для вбудовування в гарнітур. Її слід розташувати на стійкій поверхні, здатній витримати температуру щонайменше 90 °С. Дуже важливо залишити вільне місце навколо духовки, особливо зверху.
Режим розморожування продуктів допомагає виконати цю процедуру за менший час. Під час його виконання повітря перемішується всередині духовки (у режимі розморожування немає фази нагрівання).
Час приготування, зазначений у таблиці, є лише приблизним. Він може змінюватися залежно від якості інгредієнтів і посуду, що використовується. Тому час приготування потрібно коригувати з урахуванням продуктів і кухонного начиння, що використовується.
Тепло генерується й потім розповсюджується вентилятором, розташованим ззаду духовки. Це гарантує винятково рівномірне приготування в усіх куточках духовки. Завдяки обдуванню повітрям страви готуються рівномірно.
За допомогою функції «Турбо» можна прискорити приготування будь-яких страв. Тепло генерується з вищим і нижчим опором, а також використовується допоміжний вентилятор.
Ця функція поєднує розподілення тепла за допомогою вентилятора та зменшення опору, що одночасно забезпечує надзвичайно рівномірне випікання та хрустку текстуру.