Електрична міні-піч Tefal Optimo об'ємом 39 л, виконана у стильному вінтажному дизайні - це ідеальний вибір для задоволення потреб щоденного приготування. Просто оберіть бажану температуру, час і один з 4 режимів та насолоджуйтеся улюбленими смачними стравами.
Перед першим використанням: • Розпакуйте прилад. Упаковку можна утилізувати, але вона може знадобитися для транспортування духовки чи повернення її до авторизованого сервісного центру. • Розташуйте духовку на стійкій поверхні. • Зніміть усі наліпки та засоби захисту як усередині, так і ззовні духовки. • Вийміть усе приладдя* з духовки (гриль, рожен тощо). • Протріть духовку й приладдя вологою тканиною. Ретельно висушіть. • Закрийте дверці, тримаючись тільки за ручку. • Повністю розмотайте шнур живлення й вставте його до заземленої розетки. • Установіть перемикач функцій у положення «Духовка». • Установіть термостат духовки на максимальну температуру. • Установіть час 15–20 хвилин. Духовка ввімкнеться. Може вийти певна кількість диму. Це цілком нормальне явище, яке зникне після певного періоду використання духовки. Під час будь-яких дій із дверцятами потрібно тримати їх за ручку.
• Для смаження м’яса й птицівикористовуйте деко з високими стінками (мінімум 5 см), щоб на стінки духовки потрапляло менше бризок жиру. • Для випічки використовуйте деко з антипригарним покриттям, щоб страви було легше виймати.
Для приготування м’яса, риби, запіканок, суфле, випічки тощо: • Розташуйте поличку на потрібній висоті. • Установіть перемикач функцій у положення «Духовка». • Поставте деко зі стравою в духовку й закрийте дверці. • Установіть на термостаті потрібну температуру. • Установіть таймер. Духовка нагрівається й зупиняється автоматично згідно із запрограмованим часом. Приготування страви завжди можна перервати, установивши таймер на нуль. Попереднє нагрівання не завжди потрібне (залежить від рецепту). Під час роботи духовки дверцята й стінки нагріваються. Зверніть увагу на те, що не можна ставити деко безпосередньо на нижній елемент або гладке дно.
Для приготування на грилі й підрум’янювання будь-яких страв: • Розігрійте духовку. • Помістіть деко або м’ясо на решітці якомога ближче до верхнього нагрівального елемента, але так, щоб страва його не торкалась. • Деко або лоток для крапель із незначною кількістю води можна поставити безпосередньо на нижній елемент або гладке дно, що не нагрівається, для збирання жиру або соку зі страви, яка готується. • Залиште дверці трошки незачиненими (залежно від моделі). • Установіть перемикач функцій у положення «Гриль». • Установіть потрібний час приготування за допомогою таймера. Духовка ввімкнеться. Під час приготування м’яса (ковбасок тощо) на грилі необхідно його перевернути, коли сплине половина часу за рецептом. Коли запрограмований час приготування вийде, духовка вимкнеться автоматично. Якщо страва буде готова до закінчення цього часу, установіть таймер на нуль.
У духовках із вентилятором не рекомендується використовувати скло або фаянс. Установіть температуру випікання нижче рекомендованої та збільште час випікання.
Ні. Щоб увімкнути духовку, необхідно ввімкнути таймер і встановити термостат у потрібне положення. Зупинити приготування можна в будь-який час, повернувши таймер у положення нуля.
Перш ніж починати догляд або очищення,вийміть вилку з розетки й зачекайте, поки духовка охолоне. Ззовні прилад достатньо просто витерти губкою. Очистьте дверці, емальовані й вкриті лаком поверхні, а також прозорі деталі вологою губкою з додаванням невеликої кількості м’якого мийного засобу. Не використовуйте агресивні чистильні засоби (особливо розчини на натровій основі для видалення забруднень), а також металеві мочалки й абразивні губки. Для спрощення очищення духовка має: • Самоочисні стінки*: після приготування жирних страв увімкніть порожню духовку на 10 хвилин, установивши на термостаті максимальне значення й зачинивши дверці. • Верхній нагрівальний елемент, який складається, але не знімається*. • Емальований нижній елемент, який може підніматися* (але не знімається). * У залежності від моделі Для їжі, що налипає, можна використовувати м’яку неабразивну металеву мочалку. Обробляючи елементи, не застосовуйте до них надмірну силу. Усе приладдя* (поличку, деко, комплект поворотного рожна) можна мити у воді з додаванням невеликої кількості мийного засобу або в посудомийній машині.
Так, це нормально, якщо під час першого використання приладу виходить певна кількість диму або чути специфічний запах. Це явище швидко зникне. Перший раз рекомендується ввімкнути прилад порожнім (без додаткового приладдя),установивши на термостаті максимальне значення на 15–20 хвилин.
Якщо загорілися деталі приладу, категорично забороняється гасити вогонь водою. Прибийте полум’я вологою тканиною, накривши весь прилад. Вийміть вилку з розетки й не відкривайте дверці духовки.
• Дотримуйтеся рекомендованого часу випікання. • Використовуйте металеву форму темного кольору з регульованою висотою. Не використовуйте форми з фаянсу, теракоти, фарфору або скла. • Розташовуйте поличку правильно: посередині, якщо духовка з вентилятором, і внизу, якщо духовка конвекційна. • Не використовуйте алюмінієву фольгу.
Для того щоб нагрітися, елементам не потрібно ставати червоними. Стане елемент червоним чи ні, залежить від розподілення між нагрівальною потужністю й довжиною елемента.
Дотримуйтеся інструкцій, наведених у посібнику користувача, щодо ввімкнення приладу, а потім підключіть інший прилад до мережевої розетки, щоб переконатися, що вона працює. Якщо прилад усе одно не працює, не намагайтеся розібрати або відремонтувати прилад власноруч, замість цього зверніться в авторизований сервісний центр.
Ні. Духовку не призначено для вбудовування в гарнітур. Її слід розташувати на стійкій поверхні, здатній витримати температуру щонайменше 90 °С. Дуже важливо залишити вільне місце навколо духовки, особливо зверху.
Режим розморожування продуктів допомагає виконати цю процедуру за менший час. Під час його виконання повітря перемішується всередині духовки (у режимі розморожування немає фази нагрівання).
Час приготування, зазначений у таблиці, є лише приблизним. Він може змінюватися залежно від якості інгредієнтів і посуду, що використовується. Тому час приготування потрібно коригувати з урахуванням продуктів і кухонного начиння, що використовується.
Тепло генерується й потім розповсюджується вентилятором, розташованим ззаду духовки. Це гарантує винятково рівномірне приготування в усіх куточках духовки. Завдяки обдуванню повітрям страви готуються рівномірно.
За допомогою функції «Турбо» можна прискорити приготування будь-яких страв. Тепло генерується з вищим і нижчим опором, а також використовується допоміжний вентилятор.
Ця функція поєднує розподілення тепла за допомогою вентилятора та зменшення опору, що одночасно забезпечує надзвичайно рівномірне випікання та хрустку текстуру.