Перед першим використанням пристрою, вимийте всі частини аксесуарів у теплій мильній воді (див. Розділ про чищення в інструкції з експлуатації). Промийте та висушіть. Поставте блок двигуна на рівну, чисту та суху поверхню. Увімкніть пристрій.
Рідинам слід дозволити охолонути до кімнатної температури перед обробкою. Не кладіть гарячі інгредієнти в миску, оскільки тепло від інгредієнтів може спричинити пошкодження ущільнюючої прокладки.
Високі швидкості використовуються для таких аксесуарів, як блендер, диски для нарізання та тертя, однак такі аксесуари, як цитрусовий прес або змішувач для тіста, повинні використовуватися на повільній швидкісті.
Імпульсна кнопка використовується, коли вам потрібні короткі сплески потужності на оптимальній швидкості. Це найпоширеніша функція при використанні блендера, і вона контролюється користувачем, що означає, що ви контролюєте тривалість роботи машини в цьому режимі. Це корисний спосіб, щоб уникнути надмірної обробки інгредієнтів. Наприклад, він може бути використаний для змішування фруктів в суміш з масляним кремом або змішування м'яких фруктів з йогуртом.
Лезо з нержавіючої сталі використовується для: змішування, взбиття пюре, подрібнення сухарів, пермішування крему для кондитерських виробів та тістечок. Ніжка блендера використовується лише для виготовлення пюре (наприклад, супів, молочних коктейлів тощо) або пюре з м'яких фруктів або варених овочів і фруктів. Її не слід використовувати для подрібнення м'яса та замішування важкого тіста.
Щоб зменшити зміну кольору, протріть пофарбовані ділянки ганчіркою або паперовим рушником, змоченом в олію, після чого очищайте, як завжди. Необхідно прибирати відразу після вживання, щоб уникнути фарбування.
Відключіть прилад від мережі. Для полегшення чищення, прополощіть аксесуари безпосередньо після використання. Вимийте та висушіть аксесуари: їх можна мити у посудомийній машині або у воді під краном, за винятком блоку двигуна, мікшерного агрегата (редуктор) *, блока приводу змішувача *, а також блоку соковижималки * (* залежно від моделі). Протріть їх вологою губкою. Після того, як вони висохнуть, змастіть лопасті та тертки олією. Налийте гарячої води з декількома краплями миючої рідини в чашу, закрийте кришку, включіть, кілька разів натисніть імпульсний режим, відключіть пристрій та промийте чашу. Ножі аксесуарів дуже гострі, обережно поводьтеся з ними.
Багато кухонних комбайнів мають комплектуючі, які можна мити в посудомийних машинах, такі як чаша або лопасті, однак це є специфічними властивостями присторіїв, тому для отримання додаткової інформації зверніться до інструкцій з експлуатації. Корпус двигуна кухонного комбайна ніколи не можна мити в посудомийній машині.
Спробуйте переконатися, що система блокування не спрацювала. Для всіх кухонних комбайнів потрібно, щоб чаша та кришка були належним чином встановлені перед початком обробки, це запобіжний засіб, так щоб ножі раптово не спрацювали. Коли чаша та кришка надійно зафіксовані на місці, позначки співпадають.
Дотримуйтеся інструкцій, наведених у посібнику користувача, щодо ввімкнення приладу, а потім підключіть інший прилад до мережевої розетки, щоб переконатися, що вона працює. Якщо прилад усе одно не працює, не намагайтеся розібрати або відремонтувати прилад власноруч, замість цього зверніться в авторизований сервісний центр.
Використання гарячої рідини в чаші може спричинити пошкодження пломб, а використання занадто великої кількості рідини може спричинити зміщення прокладки зі своєї осі.
Емульгуючий диск працює по-іншому, ніж традиційні подвійні вінчики для взбивання. При використанні емульгуючого диска суміш обертається навколо чаші, а при використанні подвійних вінчиків, повітря насичує суміш швидше, в результаті чого легше і пухкіше стає тісто.
Кухонний комбайн - це пристрій, який допоможе зробити більшість справ, якими ви займаєтесь на кухні під час приготування їжі, якнайшвидше, так із меншими зусиллями, ніж вручну. Основними функціями кухонного комбайна є подрібнення, нарізка та змішування. Майже всі доступні кухонні комбайни мають основні функції подрібнення та нарізки.
Кухонна машина працює інакше, ніж кухонний комбайн, оскільки інструменти, які використовуються для змішування, підвішуються до верхньої частини корпуса, тоді як з кухонним процесором змішувальні інструменти працюють з-під інгредієнтів. Кухонна машина в основному призначена для змішування тісто-тортних сумішей. Кухонний комбайн може виконувати ці роботи, але не з ефективністю кухонної машини. Якщо ви плануєте робити торти, ви повинні зважити, скільки ви плануєте будете робити цю роботу. Якщо це має бути основною роботою, то Кухонна машина буде кращим вибором. Варто взяти до уваги той факт, що кухонний комбайн є набагато меншим за кухонну машину.