Інструкція і часті питання (FAQ) про LA YAOURTIERE 2 YG500
Завдяки йогуртниці La Yaourtière 2 готуйте домашній йогурт і свіжий сир без жодних зусиль.
З йогуртницею La Yaourtière 2 легко готуйте 8 баночок домашнього йогурту або 1 л домашнього сиру. Для більшої зручності, дві програми приготування по закінченню процесу автоматично вимикаються.
Перш за все ретельно перемішайте один літр молока з однією порцією йогурту з цільного молока. Потім розподіліть суміш по баночкам і помістіть їх в йогуртницю. Накрийте йогуртницю кришкою і підключіть прилад до електромережі.
Мітки на кришці (від 1 до 12) показують момент часу, коли йогурт буде готовий. Зіставте градуювання з міткою на корпусі приладу: якщо, наприклад, зараз полудень, і ви вибрали час приготування 8 годин, виставте градуювання на цифру 8. Потім натисніть перемикач, щоб почати процес приготування. Загориться світловий індикатор. По завершенні процесу приготування відключіть прилад від електромережі і помістіть йогурт в холодильник.
Для забезпечення коректної роботи йогуртниці її небажано пересувати, коли вона включена. Не встановлюйте прилад на нестійкі поверхні або в місцях, де може бути протяг. Забороняється ставити пристрій в холодильник.
Молоко перетворюється в йогурт в результаті бродіння при ідеальній температурі і за певний час - ці умови і забезпечує йогуртница. У молоці містяться спеціальні лактобактерії, які забезпечують його перетворення в йогурт і сприятливо впливають на травлення.
Одну баночку (150 гр) натурального свіжого йогурту без добавок, який продається в магазинах (бажано виготовленого з цільного молока), з якомога більш довгим терміном придатності. OR Ліофілізовані сухі дріжджі або суху йогуртную закваску (продаються в супермаркетах, аптеках і деяких магазинах здорової їжі). Використовуйте час активації і кількість дріжджів / закваски відповідно до інструкції виробника. OR Одну банку йогурту без добавок, який ви вже зробили в йогуртниці. УВАГА: після приготування першої партії йогурту відкладіть одну банку, щоб використовувати її як закваску при подальшому приготуванні йогурту. Після 5 циклів необхідно використовувати свіжу закваску, оскільки з часом вона слабшає і забезпечує менш в'язку консистенцію.
Не пересувайте йогуртницю, якщо вона включена в мережу. Не встановлюйте вашу йогуртницю на вібруючі поверхні (наприклад, на холодильнику, посудомийній або пральній машині).
Перед чищенням приладу відключіть його від мережі. Не занурюйте корпус приладу в воду. Протріть його вологою гарчіркою, змоченою в теплій воді з милом. Сполосніть і просушіть. Колби для йогурту, кришки колб і кришку йогуртниці можна мити в посудомийній машині.
Так. Баночки і кришки можна мити в посудомийній машині. Після миття в посудомийній машині добре сполосніть баночки, щоб змити залишки рідини для миття посуду, адже вона може вплинути на текстуру йогурту.
Дотримуйтеся інструкцій, наведених у посібнику користувача, щодо ввімкнення приладу, а потім підключіть інший прилад до мережевої розетки, щоб переконатися, що вона працює. Якщо прилад усе одно не працює, не намагайтеся розібрати або відремонтувати прилад власноруч, замість цього зверніться в авторизований сервісний центр.
Для отримання йогурту хорошої якості потрібно 8-15 годин. Час підготовки впливає на консистенцію і смак йогурту. При більш тривалому приготуванні йогурти мають більш гіркий смак і тверду консистенцію; при менш тривалому приготуванні вони матимуть солодкий смак і більш рідку консистенцію.
Кілька можливих причин: • Використання напів-знежиреного або знежиреного молока без додавання сухого молока (саме по собі молоко не достатньо багате на білки). → Додайте 1 банку йогурту або молочного порошку (2 із знежиреним молоком) або використовуйте незбиране молоко і половину банки цільного сухого молока. • Йогуртниця була переміщена або піддавалася впливам ударам або вібраціям під час бродіння. → Не рухайте йогуртницю, коли вона працює (не ставте її на холодильник). • Фермент більше не активний. → Замініть фермент або марку йогурту. Перевірте термін придатності закваски або йогурту. • Під час циклу ферментації йогуртница була відкрита. → Не витягуйте банки і не відкривайте йогуртницю до закінчення програми (близько 8 годин). Не залишайте йогуртницю на протязі під час роботи. • Час бродіння занадто короткий. → Почніть другий цикл після закінчення першого. • Банки не були належним чином очищені / промиті. → Перед заливанням продуктів в банки переконайтеся у відсутності слідів миючого засобу, побутового очищувача або бруду всередині банок. • Фрукти додані в йогурт. → Намагайтеся використовувати приготовлені фрукти або, переважно, використовуйте доступні у продажу тушковані або варені фрукти (при кімнатній температурі). Сирі фрукти виділяють кислі речовини, які перешкоджають бродінню йогурту. • Використовуйте молоко і ферменти кімнатної температури або трохи тепліші (до 37 ° C або 40 ° C - виміряйте за допомогою термометра). Не використовуйте молоко щойно з холодильника.
Для отримання хороших результатів і простоти приготування використовуйте повністю або частково знежирене УВТ-молоко або відновлений молочний порошок. Свіже (необроблене) або пастеризоване молоко необхідно прокип'ятити, а потім охолодити і процідити, щоб видалити пінку.
Ви можете використовувати молоко інших тварин (козяче, овече, кобиляче) або рослинне молоко (соєве). Йогурт, приготований з молока такого типу, буде менш в'язким по консистенції, ніж при використанні коров'ячого молока. Йогурт не можна робити з рисового молока, молока з лісових горіхів або каштанів через відсутність в'язкості.
До йогурту були додані сирі фрукти, спробуйте додати термічно оброблені фрукти або використовуйте фруктовий компот, приготований промисловим способом, або варення (при кімнатній температурі). Сирі фрукти виділяють кислі речовини, що заважають правильному приготуванню йогурту.
Ретельно вимийте банки, кришку і корпус приладу. Йогурт можна зберігати не більше 10 днів. Йогурт власного приготування можна використовувати в якості закваски не більше 5 раз. Після миття в посудомийній машині добре сполосніть баночки, щоб змити залишки рідини для миття посуду, адже вона може вплинути на текстуру йогурту.
Це речовина, що викликає молочне бродіння, перетворюючи молоко на йогурт під впливом тепла. Ви можете придбати та використовувати йогурти, які вже містять ферменти для сквашування, або купити порошкоподібні закваски в аптеці або в магазині органічних продуктів (якщо використовуєте закваску, дивіться інструкції від виробника, щоб уточнити рекомендований час бродіння). Ви можете використовувати один із ваших саморобних йогуртів для приготування наступних порцій, але для отримання кращого результату та густої консистенції слід брати нову закваску після 5–6 разів приготування на власному йогурті.
Молоко (бажано цільне) і молочна закваска, як-от натуральний йогурт або порошкоподібна закваска із супермаркету або аптеки (якщо використовуєте останній варіант, дивіться інструкції від виробника, щоб уточнити рекомендований час бродіння).
Так. Перед додаванням до йогурту, необхідно піддати фрукти термічній обробці, щоб кислотність не порушувала процес бродіння. Потім потрібно розкласти фрукти по банках.
• Чим довше час приготування йогурту, тим густішим і кислим він вийде. • Чим коротше час приготування, тим більше рідким і ніжним він вийде. Вам необхідно знайти той час гприотування, який найточніше відповідає вашому особистому смаку.