Інструкція і часті питання (FAQ) про CONVENIENT VC140
Готуйте смачні та корисні страви щодня
Пароварка Convenient дозволить відчути усі переваги страв, приготованих на парі, а також готувати корисні і цікаві рецепти. Дві чаші можна складати одна в одну - для компактного зберігання. Проста у використанні завдяки таймеру 60 хв з автоматичним вимкненням. Також ви можете контролювати рівень води і наповнювати прилад безпосередньо під час приготування
З часом в контейнері для збору рідини можуть з'явитися плями від насичених натуральних соків, наприклад, моркви або буряка. Це нормальне явище. Їх можна очистити за допомогою лимонного соку відразу ж після приготування їжі.
Інгредиенти мають різний час приготування. Продовжіть час приготування. Для приготування покладено занадто багато інгредієнтів. Найбільш великі інгредієнти та продукти з максимальним часом приготування розміщуйте у нижній чаші. Не перевантажуйте чаші пароварки. Видаляйте накип з приладу. Наріжте інгредієнти невеликими шматочками.
Страва, приготована в пароварці, має відмінний смак і аромат, тому будь-яку приправу слід додавати в мінімальній кількості. При необхідності ви можете додати невелику кількість спецій до їжі або додати трави до парової води, щоб приготувати приємну на смак страву.
Так. Ніколи не залишайте робочий електроприлад без нагляду. Однак вам не обов'язково весь час дивитися на пароварку. Просто встановіть таймер, і звуковий сигнал дасть вам знати, коли страва буде готова. Продукт не підгорає і його не потрібно перемішувати. Обережно! Не забудьте налити води в резервуар.
Якщо час приготування продуктів різний, починайте з того продукту, який готується довше, помістивши його в нижню чашу. Потім, в процесі варки, заповніть верхні чаші, щоб завершити цикл приготування.
Ми рекомендуємо готувати в пароварці тільки консервовані або напіввідварені бобові. Воду потрібно злити, бобові промити, потім покласти в кошик пароварки. Іх не потрібно попередньо замочувати або відварювати.
Так, його можна приготувати на пару в пароварці. Для цього потрібно стільки ж часу, скільки й на приготування / варіння на повільному вогні в каструлі. Просто перевірте рівень води і доливайте її.
При приготуванні пудингу, що довго готується, необхідно додати воду в резервуар під час приготування. Щоб заливати воду в резервуар, використовуйте рукавички-прихватки, щоб підняти кришку та кошики пароварки. Обережно зливайте воду, що накопичилася в контейнері для збору рідини, потім наповніть резервуар холодною необробленою водою з-під крану.
Час приготування буде однаковий незалежно від того, скільки рівнів ви використовуєте. Старайтесь не завантажувати продукти дуже щільно на першому рівні, щоб пар міг вільно проходити на другий рівень.
Не доторкуйтеся до ємностей та порційних стаканчиків під час приготування, не доторкуйтеся до пристрою, коли він виділяє пар, ніколи не доторкуйтеся до включенного пристрою, завжди його спершу відключайте. Не переставляйте пристрій, коли в ньому знаходиться горяча страва. Завжди використовуйте прихватки або захисні рукавиці, коли доторкуєтесь до ємностей та порційних стаканчиків після завершення приготування їжі.
Спробуйте додати до страви свіжі трави, лимон, часник, апельсини або навіть цибулю. Щоб додати смаку курці, м’ясу та рибі, приготованим у маринаді, використовуйте соус для барбекю або суміші спецій.
Так, особливо якщо ваш рецепт вимагає довгого часу приготування. Також продовжуйте стежити за рівнем води в процесі приготування, можливо, буде потрібно долити.
Для приготування деяких страв необхідно використовувати харчову плівку, щоб уникнути утворення конденсату і захистити ніжні продукти. Використовуйте спеціальну харчову плівку, призначену для використання їжі, або плівку, придатну для використання в мікрохвильовій печі. Уникайте використання алюмінієвої фольги - вона може прискорити процес приготування страв.
Так, накип із нього потрібно видаляти після кожних 7–10 разів використання. Для цього просто наповніть резервуар для води на 1/3 білим оцтом і на 2/3 водою. Залиште без нагрівання на 1 ніч, щоб пройшла реакція. Кілька раз ополосніть внутрішні частини резервуара для води теплою водою. Ніколи не використовуйте абразивні засоби для очищення.
У середньому рекомендовано очищати прилад від накипу після кожних 7–10 разів використання, щоб підтримувати ефективний потік пари та подовжувати термін служби приладу. Для цього просто наповніть резервуар для води на 1/3 білим оцтом і на 2/3 водою. Залиште без нагрівання на 1 ніч, щоб пройшла реакція. Кілька раз ополосніть внутрішні частини резервуара для води теплою водою. Ніколи не використовуйте абразивні засоби для очищення.
Перевірка 1] Чи правильно ви залили воду? Воду потрібно заливати в резервуар з сірої частиною посередині (нагрівач).
[Перевірка 2] Чи достатньо води ви залили в резервуар? Якщо в резервуарі мало води, пар утворюватися не буде. Навіть якщо ваша страва вимагає зовсім короткого часу приготування, воду потрібно заливати до верху нагрівача (сірої частини). І навіть якщо води в резервуарі достатньо, пар з'явиться тільки через деякий час.
[Перевірка 3] Чи не забруднений нагрівач (сіра частина)? Якщо на нагрівачі скупчився шар накипу, передача тепла може бути неефективною, і пару може не бути. Якщо помітили зміни в нагрівачі, наприклад, зміну кольору на коричневий, чорний або білий, відшарування на поверхні, необхідно виконати операції щодо його обслуговування. Виконайте процедуру з видалення накипу.
Все правильно. Турбо-кільце охоплює нагрівач, забезпечуючи ефективний нагрів води всередині. За своєю конструкцією він не повинен вдягатися урівень, і вода в проміжному просторі використовується для утворення пару. Переконайтеся, що турбо-кільце розташоване правильно - жолобком вниз.
Якщо в резервуарі недостатньо води, прилад перестає нагріватися. Знову наповніть його до позначки максимального рівня, після чого прилад автоматично відновить роботу програми приготування. Наповнюючи резервуар водою, користуйтеся рукавицями й не торкайтеся гарячих поверхонь або їжі, що готується.
Кожна ємність, крім піддону для збору крапель, оснащена знімною решіткою, решітка піддону завжди повинна знаходиться на своєму місці. Знімаючи решітки, ви збільшуєте зону для приготування великих продуктів (цілої курки, артишоків, омара, кольорової капусти, броколі і т.д.) Щоб встановити решітки в правильне положення: • Слідкуйте, щоб решітка була встановлена правильною стороною (затискачем вниз). • Помістіть решітку в ємність. • Натисніть на зону затиску, щоб прикріпити ємність. Щоб зняти решітку, натисніть на неї.
Дотримуйтеся інструкцій, наведених у посібнику користувача, щодо ввімкнення приладу, а потім підключіть інший прилад до мережевої розетки, щоб переконатися, що вона працює. Якщо прилад усе одно не працює, не намагайтеся розібрати або відремонтувати прилад власноруч, замість цього зверніться в авторизований сервісний центр.
Пароварка не готує під тиском, замість цього використовується тиск навколишнього середовища. Температура пару в пароварці дорівнює температурі кипіння води, близько 100 °С.