Інструкція і часті питання (FAQ) про EASY CLEAN&STORE FR351
Олія залишається чистою довше та гарантує смачну смажену їжу!
Електрична фритюрниця Easy Clean & Store - це розумне та зручне рішення, яке дозволяє олії залишатися чистою довше та насолоджуватися смачною смаженою їжею! Завдяки запатентованій системі фільтрації олія залишається чистою довше і може бути повторно використана кілька разів, тоді як ультра-зручна коробка зберігає олію до наступного використання. Завдяки великій ємності є ідеальною для всієї родини. Дозволяє отримати професійні результати завдяки зануреному нагрівальному елементу та інтегрованій прохолодної зоні. Easy Clean & Store - це фритюрниця, яку ви шукали.
Продукти, покриті кляром, не слід відразу класти в кошик. Кляр може прилипнути до бортів кошика і застрягти в них. Спочатку опустіть кошик в масло. При зануренні продуктів, покритих кляром, безпосередньо в масло, надягайте рукавички.
У фритюрниці можна приготувати всі види продуктів: овочі, м'ясо, рибу, морепродукти, фрукти. Десерти, які можна приготувати у фритюрниці: оладки, пампушки, фрукти.
Зберігайте масло у фритюрниці із закритою кришкою, тим самим ви збережете його свіжим і чистим. Якщо фритюрниця не використовуватиметься протягом тривалого часу, злийте масло в окрему ємність і очистіть прилад.
Ніколи не змішуйте різні сорти олії, оскільки для кожного сорту властива своя температура смаження; це призведе до появи плівки або до переливів під час смаження.
Час нагрівання залежить від установки термостата, моделі і розміру фритюрниці і становить 10-18 хвилин. Це може залежати від того, використовується змінна або незнімна ємність. Під час нагрівання індикатор температури (в залежності від моделі) буде горіти. Індикатор погасне при досягненні потрібної температури.
Металеві вугільні фільтри слід міняти через кожні 35-50 циклів роботи приладу. У деяких моделях на необхідність заміни фільтра вказує маркер насичення. Поролонові фільтри слід міняти через кожні 20 циклів роботи приладу. Миючі фільтри, виготовлені з вуглецевих волокон, слід мити після 80 використань (вони відновлюються після кожного миття). Система Pure Air - це постійна система, яка не потребує заміни.
Масло у фритюрниці слід змінювати не рідше, ніж через кожні 10 циклів приготування. Соняшникову і арахісову олію слід змінювати через кожні 5 циклів приготування або при потріскуванні (це означає, що у фритюрниці є вода). Щоб продовжити термін використання олії, регулярно фільтруйте її. Олію потрібно змінювати частіше, якщо ви готуєте рибу, морепродукти або пиріжки.
Коли олія охолоне, її слід процідити або відфільтрувати (за допомогою паперових фільтрів, фільтрувальної чаші або шумівки) після кожного використання. Це допоможе уникнути передчасного забруднення олії. Олія, в якій смажилася риба, слід зберігати окремо.
a) Недостатньо масла. При наявності регульованого термостата переконайтеся, що він виставлений на відповідний параметр для того продукту, який ви готуєте. Якщо Ваш пристрій не забезпечено регульованим термостатом, не пропустіть момент, коли згасне індикатор: це свідчить про те, що олія для смаження вже підігріта. b) В кошику занадто багато продуктів. Щоб досягти оптимальних результатів, смажте невеликі кількості їжі (особливо це стосується заморожених продуктів). c) Недостатній час приготування. Збільште час приготування на кілька хвилин. Підніміть кошик для перевірки хрустких властивостей продукту.
a) Фритюрниця була заповнена вище зазначеного максимального рівня (з олією і продуктами в кошику). Перевірте рівень олії. У контейнері є мітка мінімального і максимального рівня. b) У олію також міг потрапити вологий продукт. Перед смаженням дайте продукту повністю висохнути або видаліть залишки льоду із заморожених інгредієнтів.
Для досягнення найкращих результатів рекомендуємо використовувати рослинну олію. Ніколи не змішуйте різні сорти олії у фритюрниці, так як температура кипіння кожного сорту олії відрізняється. Якщо ви використовуєте твердий рослинний жир: • поріжте його на шматочки і розтопіть в каструлі (при 150 °C), перш ніж класти у фритюрницю, • ніколи не розтоплює твердий жир у кошику фритюрниці. Ніколи не кладіть брикет твердого жиру прямо в кошик фритюрниці.
Залежно від моделі: a) зовнішнє регулювання висоти кошика (дозволяє занурювати продукт в гарячу олію при закритій кришці для запобігання розбризкування); b) холодні зовнішні стінки; c)кришка, що відкривається одним натисканням; d) фритюрница оснащена тепловим обмежувачем на випадок перегріву (нагрівання всуху) або можливістю відновлення, особливо це стосується напівпрофесійних моделей. Перевірте, чи не спрацювала ця захисна функція, якщо виріб не працює.
Фритюрницю потрібно заповнювати олією перед використанням, а сам прилад повинен бути відключений від електромережі. Після декількох циклів роботи слід відкоригувати рівень олії; при цьому прилад необхідно завжди відключати від мережі і давати йому охолонути. Ніколи не використовуйте фритюрницю без олії або кулінарного жиру.
У більшості випадків у ємності є дві мітки: мінімум і максимум (див. Інструкцію з використання). У будь-якому випадку, не перевищуйте максимальний рівень, і не наливайте олії менше мінімального рівня.
• Як тільки олія нагрілася до відповідної температури смаження (сигнальний індикатор повинен згаснути). • Деякі моделі забезпечені багатопозиційним термостатом, за допомогою якого можна встановлювати різну температуру приготування. У нижньому положенні температура олії встановлюється приблизно на 170°C, а у верхньому - на 190°C / 374°F. Нижній параметр можна використовувати для приготування делікатних продуктів, не придатних до більш високих температур (гриби, деякі види риби). Максимальний параметр дасть відмінні результати при смаженні у фритюрниці картоплі фрі, м'яса, заморожених напівфабрикатів, овочів тощо.
Помістіть продукти в кошик. Кошик не повинен бути заповнений вище, ніж максимально допустимий рівень, зазначений в інструкції. Щоб ваша страва вийшла особливо смачною, ми рекомендуємо заповнювати кошик лише до половини, а не до максимально допустимого рівня.
• Дайте фритюрниці повністю охолонути. • Вилийте масло в окрему ємність (Можливо, його потрібно відфільтрувати або замінити). • Зніміть фільтри і кришку (див. Інструкції до конкретних моделей) з фритюрниці. Кришка повинна бути очищена теплою мильною водою і висушена. Деякі кришки можна мити в посудомийній машині (див. Інструкції до конкретних моделей). • Замініть фільтр. (Див. Інструкції до конкретних моделей). • Знімна чаша (в деяких моделях) повинна бути очищена теплою мильною водою і висушена. Знімні чаші також можна мити у посудомийній машині. Не використовуйте абразивні матеріали. Не забудьте очистити клапан, якщо він обладнаний системою фільтрації. • Незнімні чаші слід протирати паперовими рушниками. Наповніть чашу наполовину теплою водою із засобом для миття посуду (ніколи не опускайте фритюрницю, шнур або електричну вилку у воду), а потім очистіть за допомогою неагресивної губки. Переконайтеся, що вода не витікає назовні і не потрапляє на нагрівальний елемент. • Злийте воду і промийте просто всередині, ретельно просушіть. • Зовнішню частину фритюрниці можна протирати вологою губкою з милом. Рекомендується робити це після кожного використання.
Регулярно міняйте олію (через кожні 8-10 використань). Видаляйте пригорілі частинки з дна фритюрниці (залишки продуктів) після кожного використання, щоб олія довше залишалася в належному стані. Регулярно міняйте (* в залежності від моделі) або чистіть фільтр. Якщо цього не робити, фільтр закоркується і не буде пропускати воду в процесі використання. Регулярно очищуйте фритюрницю відповідно до інструкції з експлуатації.
Вилийте масло в герметичний контейнер і викиньте. (Проконсультуйтеся в місцевій компанії з вивезення відходів, так як правила утилізації та інфраструктура залежать від регіону вашого проживання. Можливість переробки залежить від місцевої служби утилізації.) Не виливайте масло в раковину.
Олія не розчиняється у воді: при змішуванні і нагріванні різке випаровування води може викликати утворення бризок олії. Виникнення шуму може свідчити про наявність води у фритюрниці. Це шумить вода, що випаровується. Як тільки з'являється такий "стріляючий" звук, замініть олію. Якщо олію не замінити, вона може почати розбризкуватися.
‒ У напівпрофесійних фритюрницях встановлений захисний механізм, що відключає нагрів, якщо не залита олія. • Дайте приладу охолонути. • Натисніть кнопку RESET в основі приладу. ‒ У звичайних фритюрницях з теплоізольованими стінками функції RESET немає. Віднесіть прилад в одиного з наших авторизованих сервісних центрів.
Дотримуйтеся інструкцій, наведених у посібнику користувача, щодо ввімкнення приладу, а потім підключіть інший прилад до мережевої розетки, щоб переконатися, що вона працює. Якщо прилад усе одно не працює, не намагайтеся розібрати або відремонтувати прилад власноруч, замість цього зверніться в авторизований сервісний центр.
• Картопля фрі зі свіжої картоплі: - Занурьте сирі скибочки картоплі фрі в киплячу воду, щоб видалити крохмаль і запобігти злипанню. - Підсушіть картоплю фрі на кухонному рушнику, потім помістіть скибочки в кошик і готуйте протягом 8 хвилин. Після цього вийміть кошик з картоплею фрі і почекайте, поки у фритюрниці встановиться досить висока температура. Потім помістіть кошик з обробленою картоплею фрі у фритюрницю на дві або три хвилини, щоб скибочки підрум'янилися. • Забороняється перекладати заморожені скибочки картоплі фрі прямо в кошик або над приладом. Перед закладанням в киплячу олію замороженої картоплі фрі видаліть з нього якомога більше льоду і підсушіть на кухонному рушнику. • Щоб забезпечити рівномірність приготування інших продуктів, їх потрібно нарізати на однакові шматочки невеликого розміру. • Додавайте сіль або приправи в підсмажений продукт на відстані від фритюрниці, щоб уникнути їх потрапляння всередину.
Електричні фритюрниці контролюються термостатом, який призначений для підтримки правильної температури олії, не допускаючи її перегріву і загорання, що робить їх більш безпечними. Більшість фритюрниць також оснащені тепловою запобіжною системою відключення, що відключає прилад, якщо він занадто сильно нагрівається. Інші функції безпеки включають оглядові віконця, щоб було видно, як готується їжа, холодні стінки, які не допускають перегріву зовнішніх деталей, а також кришка з блокуванням, що не допускає розбризкування олії під час приготування їжі і знижує ризик розлиття олії, якщо фритюрница перекинеться.
Можливо, в олії зібралося дуже багато води. Необхідно насухо витерти продукти і прибрати частинки льоду з заморожених продуктів перед приготуванням. Якщо в олії занадто багато води, вода закіпає і виходить на поверхню, виштовхуючи олію разом із собою.
У рослинної арахісової олії нижча точка коптіння, ніж у більшості рослинних олій, тому при температурі смаження вона може злегка диміти. Вона також надає легкий присмак, який може бути небажаним.
Олія не розчиняється у воді: при змішуванні і нагріванні відбувається різке випаровування води, що може спричинити розбризкування олії. Перед смаженням завжди видаляйте надлишки води з продуктів так, щоб кількість води в олії була мінімальна. Не кладіть продукти (особливо заморожені) прямо в кошик або фритюрницю, так як лід може розтанути в олії. Не накривайте кошик фритюрниці кришкою після використання, так як це провокує конденсацію. Не допускайте падіння крапель конденсату з кришки у фритюрницю. Не використовуйте фритюрницю і не зберігайте її на вулиці, оскільки в таких умовах можливе утворення конденсату.
Фритюрницю не можна використовувати з кількістю жиру, що перевищує позначку максимального рівня, адже це може призвести до переливання. Видаліть надлишок жиру за допомогою черпака.