Інструкція і часті питання (FAQ) про SECURE 5 SS

Довідка : P2534441

Інструкції з експлуатації
Поширені запитання
Після оновлення, пов’язаного з посиленням безпеки даних, додаток більше не підтримує операційну систему Android версії 4.4.4 або нижче.

Якщо у вас є така можливість, ми рекомендуємо оновити операційну систему Android до нової версії або скористатись іншим сумісним пристроєм.

Оновивши операційну систему, ви зможете не лише із задоволенням користуватися новими функціями та технологіями, а й захистити пристрій від можливих вразливостей, які було усунуто в останніх версіях.
Скороварку можна відкривати після її охолодження і зменшення внутрішнього тиску (коли блокувальний штифт-індикатор або індикатор тиску (залежно від моделей) повністю опустився).
Скороварку можна використовувати для приготування на парі. Це високоякісний спосіб приготування овочів. Наприклад, так зберігаються вітаміни й поживні речовини.
- Використовуйте не більше ніж 750 мл (6 склянок) рідини.
- Використовуйте кошик для приготування на парі; встановіть його на підставці або підвісьте за заклепки на каструлі (залежно від моделі) і подбайте про те, щоб їжа не занурювалася у воду.
Не залишайте їжу в скороварці до й після приготування. Зберігайте приготовану їжу в холодильнику в закритому контейнері.
Перевірте:
• час приготування;
• чи джерело нагрівання ввімкнуто на достатньому рівні після досягнення робочого тиску;
• правильне розташування клапана регулятора тиску;
• кількість рідини.
Час приготування в скороварці може бути втричі коротший, ніж у звичайній каструлі. Почніть із рецептів, викладених у книзі рецептів чи інструкції, що додається до скороварки. Як тільки ви зрозумієте принципи готування, їх можна буде застосувати й до інших рецептів. Обов'язково додавайте щонайменше 250 мл (2 склянки) рідини.
Існує 2 способи:
повільний випуск — поступово повертайте селектор програми в положення пари. Цей спосіб застосовується в разі готування рагу, овочів, м'ясних суглобів і рибних страв.
швидкий випуск — поставте скороварку під кран холодної води, спрямовуючи водяний потік на металеву частину кришки. Цей спосіб застосовується в разі готування на основі рідини, як-от супу, рису, макаронів, молочного пудингу, яєчного заварного крему, сумішей для тортів і пудингу, рецептів, що містять рис чи макаронні вироби, а також рецептів із вмістом великої кількості рідини, щоб рідина не порскнула з парового клапана разом із парою після відкривання клапана регулятора тиску.

Коли індикатор тиску внизу, увесь тиск скинуто.
Завжди використовуйте не менше ніж 250 мл рідини.
Протягом перших 5 хвилин відсутність тиску є нормальним явищем, коли скороварка нагрівається.
Якщо після перших 5–10 хвилин тиску в скороварці немає, перевірте таке:
• джерело газу або нагрівання запалене чи включене і встановлене на максимум;
• кришка закрита належним чином;
• прокладка розташована правильно, не забруднена і не деформована;
• у горщику достатньо води: мінімум 250 мл (2 склянки);
• перемикач тиску у правильному положенні (залежно від моделі);
• блокувальний штифт-індикатор або індикатор тиску не заблокований (залежно від моделі).

У будь-якому з випадків перегляньте посібник користувача скороварки.
Використовуйте підходящі джерела тепла. Підходящі джерела нагрівання можна переглянути в інструкції користувача. Моделі, які мають нашу ексклюзивну дифузійну основу, надзвичайно добре готують на всіх типах варильних поверхонь, включаючи індукційні. Використовуйте варильну поверхню, діаметр якої дорівнює діаметру основи скороварки або є менший.
• Скороварка переповнена.
• Занадто висока температура нагрівання.
• Регулятор тиску, блокувальний штифт-індикатор або запобіжний пристрій заблоковані через неналежне обслуговування та перешкоджання нормальній роботі скороварки.
Перш ніж відкривати скороварку, переконайтеся, що ви випустили всю пару, і що блокувальний штифт-індикатор опущений. Якщо ви впевнені, що вся пара випущена, струсіть виріб і подивіться, чи не опустився блокувальний штифт-індикатор або індикатор тиску (залежно від моделей). Якщо ні, поставте скороварку під холодну воду і спробуйте відкрити її ще раз.
Ви можете використовувати чашу як велику каструлю або сотейник. Саме для цієї мети можна придбати скляну кришку для скороварки.
У скороварці можна приготувати практично все: тут можна готувати супи, м'ясо, рибу й овочі, а також створювати смачні десерти. Щоб цілковито скористатися ідеями рецептів, перегляньте книгу рецептів скороварки або веб-сайт.
• Вимкніть джерело нагрівання.
• Дайте скороварці охолонути.
• Відкривши скороварку, перевірте, чи вийшла вся пара, а блокувальний штифт-індикатор знаходиться в правильному положенні (залежно від моделі).
• Перевірте й очистьте всі робочі деталі, а також огляньте стан прокладки.
Якщо проблему не вдається усунути, віднесіть скороварку (усі її частини) до рекомендованого сервісного центру.
Більшість скороварок мають налаштування 1 для таких продуктів, як овочі, і налаштування 2 для м'яса та заморожених продуктів.
Приготування починається тоді, коли клапан регулятора тиску забезпечує стабільний випуск пари, видаючи регулярний шиплячий шум. У цей момент зменшіть нагрівання і розрахуйте час приготування, даний у рецепті. У скороварці Nutricook друга мелодія звукового сигналу попереджає про необхідність зменшити нагрівання для закінчення приготування ніжною парою.
Знадобиться більше часу для створення тиску, але час приготування буде таким самим (після спрацювання робочого клапана).
Кошик є обов'язковий для приготування на парі. Для кип'ятіння ви можете вибрати, використовувати його чи ні.
Для приготування безпосередньо в каструлю завжди додавайте мінімальну кількість рідини або принаймні 2 склянки (25 мл або 8,8 унцій).
Для приготування на парі налийте на дно каструлі 75 мл (26 унцій) води.
Максимальне наповнення: не наповнюйте скороварку вище ніж 2/3 висоти каструлі.
Увага! якщо скороварка нагрівалася без рідини всередині, перевірте її в авторизованому сервісному центрі.
Для приготування великих шматків м'яса та продуктів з поверхневою шкіркою (цілі ковбаси, язик, птицю тощо., радимо їх проколювати ножем чи виделкою перед приготуванням. Адже під час приготування вони можуть містити киплячу рідину й утворювати бризки.
Після 10 років використання потрібно обов'язково перевірити скороварку в авторизованому центрі обслуговування.

МИЙТЕ КАСТРУЛЮ:
• Після кожного використання мийте каструлю, кошик і ущільнювач водою з рідиною для миття посуду. Не використовуйте відбілювачі або хлоровані вироби.


МИЙТЕ КРИШКУ (*відповідно до скороварки):
• Кришку і прокладку слід мити губкою з рідиною для миття посуду окремо.
• Висушіть їх і встановіть прокладку назад на кришку.
Застереження. Не ополіскуйте водою таймер, якщо він у вас є.


МИЙТЕ КРИШКУ ТА МОДУЛЬ* (*відповідно до скороварки):
• Після кожного використання рекомендовано знімати модуль керування, щоб вимити.
• Переверніть кришку й за допомогою монети відкрутіть гайку кріплення модуля.
• Вимийте модуль і кришку губкою з рідиною для миття посуду.
Застереження. Не ополіскуйте водою таймер.
• Закріпіть модуль на кришці, переконайтеся, що перемикач положення співпадає з піктограмою «відкрита скороварка», а затискачі притиснуті до кришки. Переверніть зібрану конструкцію й затягніть гайку.


ПОСУДОМИЙНА МАШИНА:
Залежно від моделі скороварки кількість деталей, які можна класти в посудомийну машину, відрізняється.
Для деяких моделей в посудомийній машині можна мити тільки каструлю.
Для інших моделей в посудомийку безпечно класти тільки каструлю і кришку без модуля.
Для моделі ClipsoMinut' Duo жодну з частин не можна мити в посудомийній машині.
Примітка. У посудомийній машині не можна мити прокладку, таймер чи модуль.


ПЕРЕВІРТЕ ЗАПОБІЖНІ ПРИСТРОЇ:
1) Якщо у вас виріб зі знімним модулем:
Під час очищення модуля скористайтеся можливістю перевірити, чи не заблоковані запобіжні пристрої.
• Отвір для випуску пари: огляньте при світлі, чи випускний отвір не заблокований. Якщо так, промийте його водою.
• Переконайтеся, що робочий клапан рухається, вибравши піктограму «овочі» та натиснувши на нього.
• Запобіжний клапан: сильно натисніть ватною паличкою в центральній частині трубки, яка має рухатися.
• Прокладка: після кожного приготування очищайте прокладку та її гніздо губкою з рідиною для миття посуду. Надійно встановіть її назад у гніздо.

2) Для інших виробів:
• Робочий клапан: зніміть клапан, очистьте його під водопровідною водою.
• Отвір для випуску пари: огляньте при світлі, чи трубка не заблокована. Якщо так, промийте його водою.
• Запобіжний клапан: Злегка натисніть на клапан, який має легко рухатися.
• Прокладка: Очищайте прокладку губкою з рідиною для миття посуду після кожного приготування. Належно встановіть її назад у гніздо.
Якщо у вас звичайна скороварка, обережно очистьте видиму частину ущільнювача і край каструлі.
Для алюмінієвих моделей повторіть операції для етапу «використання вперше» із використанням бікарбонату натрію (див. інструкцію). Для моделей з нержавіючої сталі очистіть каструлю за допомогою металевої мочалки та спеціального очищувача з нержавіючої сталі. Не використовуйте відбілювач.
Прокладку необхідно замінювати щороку. Якщо в скороварці не утворюється тиск, а навколо кришки виходить пара, перевірте, чи правильно встановлена прокладка.

Заміна прокладки для моделей із затискачами (скороварка, «authentique» або «Actua»).
Зніміть стару прокладку, переконайтеся, що корпус ущільнювача чистий. Встановіть новий з'єднувальний елемент, натискаючи пальцями, щоб вставити його в отвір. Щоб не пошкодити прокладку, не використовуйте якийсь інший предмет.


Заміна прокладки на інших моделях.
Зніміть стару прокладку і замініть її новою.

Переверніть кришку на каструлі. Опустіть ручки, якщо це можливо у вашій моделі.
Так, ми рекомендуємо чистити прокладку кришки щоразу після приготування, використовуючи губку з рідиною для миття посуду, а також місце для її встановлення в моделях зі знімною прокладкою.
Для знімних прокладок, щоб встановити її на місце, переконайтеся, що напис «сторона кришки» притуляється до кришки.
Ніколи не ставте таймер у посудомийну машину або під водопровідну воду, оскільки він не є водонепроникним.
Ніколи не використовуйте розчинники.
Просто використовуйте чисту суху тканину.
Щоразу перед використанням перевіряйте, чи не закупорені клапани. Щоб виконати перевірку, перегляньте ілюстрації, що відповідають моделі вашої скороварки.
• Переконайтеся, що перемикач положення співпадає з піктограмою «відкрита скороварка».
• Переконайтеся, що правильно розташована прокладка.
• Якщо ви відкриваєте/закриваєте скороварку під час приготування їжі, злегка натисніть на кришку посередині, щоб закрити її.
• Лише для моделей скороварок ClipsoMinut® — зніміть прокладку з кришки та сполосніть водою. Встановіть прокладку назад на кришку, не витираючи.
Після 10 років використання ваша скороварка потребує уваги: перевірте її в авторизованому сервісному центрі.
Кришку можна закручувати, поки не почнеться утворюватися тиск. У цьому немає нічого поганого.
Це гвинти під зіркоподібну викрутку. Вони мають виїмку для використання плоскої викрутки, тому, коли ручка розхитується або її потрібно змінити, ви можете затягнути їх за допомогою плоскої викрутки. Викрутки із зіркоподібними головками можна придбати в більшості будівельних магазинів.
Перевірте, чи немає випинань, тріщин або пошкоджень на твердосплаві ручки. Якщо пошкоджень немає, затягніть гвинти за допомогою викрутки з плоскою головкою. Якщо пошкодження є, потрібно замінити ручку.
Коли такі продукти, як рис, що містять і білки, і вуглеводи, готуються за високих температур, виділяються амінокислоти і цукор, які надають йому сірий вигляд. Це ніяк не впливає на смакові якості й безпечність їжі.
Цятки і сліди — це мінерали, що осідають на поверхні горщика, які зустрічаються в природі у воді, як-от кальцій, кремній, магній і залізо. Не варто турбуватися про це.
Перевірте такі моменти:
• Чи зменшили ви нагрівання, коли клапан регулювання пари почав безперервно випускати пару, видаючи постійний свист?
• Чи випустили ви пару після закінчення часу приготування?
Якщо ви залишите скороварку, щоб пара вийшла сама, не випустивши тиск, їжа продовжуватиме готуватися, оскільки прилад перебуватиме під тиском.
Коли час приготування закінчився, слід вимкнути нагрівання і випустити пару.
Час приготування залежить від кількості, розміру продуктів і ваших особистих смаків.
Це нормально протягом перших кількох хвилин.

Перевірте таке:
• нагрівання достатньо сильне, інакше збільште його;
• кількість рідини в посудині є достатній;
• робочий клапан знаходиться в положенні піктограм 1/2 або піктограм інгредієнтів;
• скороварка закрита належним чином;
• немає пошкоджень ущільнення або обідка чаші;
• прокладка правильно встановлена на кришці.

Якщо явище не зникло:
• вимкніть джерело нагрівання;
• перемістіть перемикач положення на піктограму, на якій видно, як виходить пара;

• зачекайте, поки індикатор присутності тиску опуститься;
• відкрийте скороварку;
• очистьте робочий клапан і трубку відведення пари.
Поступово переведіть перемикач з положення готування під тиском в положення випуску пари. Якщо виступи не зникли (часто буває з деякими видами їжі, наприклад, сочевицею), поверніть перемикач в положення готування і швидко відпустіть під холодною водою.
Установіть перемикач положення на один із символів приготування їжі відповідно до вашої скороварки.

• Щодо скороварок з 1 рівнем тиску, зокрема ClipsoMinut'®, обов'язково встановіть перемикач у таке положення:


• Щодо скороварок з 2 рівнями тиску, зокрема Clipso® + Precision, переконайтеся, що перемикач установлено в одне з таких положень:
Овочі
М'ясо


• Щодо скороварок із 4 рівнями тиску, зокрема Nutricook®, обов'язково встановіть перемикач в одне з таких положень:
Овочі
Продукти з вмістом крохмалю
М'ясо
Риба та морепродукти


Якщо проблему не вдається усунути, перевірте прилад в авторизованому сервісному центрі.
• Наповніть скороварку: мінімум 250 мл рідини, максимум 2/3 її висоти або навіть менше (залежно від типу їжі й рецепту).
• Закрийте скороварку: усі наші скороварки сконструйовані таким чином, що в разі неправильного закриття тиск не зростає.
• Приготування: скороварку необхідно встановити на джерело нагрівання, встановлене на максимум. Потім протягом декількох хвилин вона досягає температури понад 100 C (від 110 C до 120 C залежно від типу або положення клапана регулятора тиску). Клапан регулятора тиску забезпечує випуск пари: після цього слід зменшити нагрівання й розрахувати час приготування. Ця операція дозволяє заощадити до 70 % електроенергії порівняно зі звичайним готуванням у воді.
• Закінчення готування, декомпресія: після закінчення часу приготування джерело нагрівання необхідно вимкнути, а всю пару — випустити, перевівши клапан регулятора тиску в положення випуску пари. Тепер скороварку можна відкривати. Випуск пари зі скороварки можна пришвидшити, поставивши її під струмінь холодної води.
Якщо пара виходить навколо кришки, перевірте таке:
• кришка закрита належним чином; ущільнювач знаходиться на своєму місці всередині кришки;
• Ущільнювач забруднений? Якщо так, то почистьте його;
• прокладка в хорошому стані — не забувайте міняти її щороку;
• ущільнювач ще придатний для використання?
• Для моделей Authentique — затягування достатнє?
• На покритті є пошкодження або вм'ятина?
• Кришка, запобіжний клапан і регулятор тиску чисті?
• Перевірте, чи не пошкоджений обідок скороварки.
Скороварка має кілька систем, які гарантують відмінну безпеку в експлуатації.
• Система безпечного закривання (залежно від моделі): скороварка обладнана системою безпеки, яка запобігає підвищенню тиску, якщо кришка не повністю або не належним чином закрита. Якщо кришку встановлено неправильно, система безпеки запобігає підняттю блокувального штифта-індикатора і, відповідно, збільшенню тиску.
• Система безпечного відкривання (залежно від моделі): Якщо скороварка перебуває під тиском, блокувальний штифт-індикатор піднімається й запобігає її відкриттю. Для того щоб штифт опустився, необхідно випустити тиск, і тільки після цього можна відкривати скороварку. Перевірте положення блокувального штифта-індикатора або індикатора тиску (залежно від моделі). Щоб відкрити скороварку, він повинен знаходитися в нижньому положенні.
• Безпека в разі надмірного тиску: якщо під час приготування їжі отвір для випуску пари заблокований, спрацьовують системи захисту від надмірного тиску:
1) Перший етап: запобіжний клапан скидає тиск.
2) Другий етап: прокладка забезпечує скидання тиску між кришкою і каструлею.
3) Третій етап (залежно від моделей): блокувальний штифт-індикатор піднімається над рукояткою і забезпечує вертикальне скидання тиску. Щоб відкрити скороварку, після повного охолодження блокувальний штифт-індикатор необхідно встановити на місце.
Перевірте її в авторизованому сервісному центрі.
Скороварки для використання на плиті досягають приблизно 118 °C на символі курки і приблизно 111 °C на символі овоча.
Скороварки готують м'ясо під тиском 13 фунт-сил/дюйм² — 0,9 бара, а овочі — 8 фунт-сил/дюйм² — 0,55 бара.
Тільки без кришки, особливо, щоб спершу підсмажити їжу.
Приготування починається тоді, коли клапан регулятора тиску забезпечує стабільний випуск пари, видаючи регулярний шиплячий шум. У цей момент зменшіть нагрівання і розрахуйте час приготування, даний у рецепті.
Покладіть кришку на каструлю догори дном, бо це допомагає зберегти термін служби прокладки.
• Переконайтеся, що в каструлі є принаймні 250 мл рідини.
• Переконайтеся, що прокладка встановлена належним чином. Деякі моделі мають кілочок всередині кришки, який сходиться з невеликим отвором на прокладці. Якщо кілочок і отвір не сходяться належним чином, це впливає на тиск.
• Прокладка може бути брудною, або вона деформована і потребує заміни. Прокладки слід замінювати щороку.
• Переконайтеся, що клапан регулятора чистий і не закупорений залишками їжі.
• Переконайтеся, що обідок горщика в належному стані, а сам горщик не деформований.
• Клапан регулятора розташований неправильно або регулятор знаходиться не в положенні 1 або 2 (залежно від моделей). Перегляньте в інструкції метод, який використовується для вашої конкретної моделі.
• Занадто низька температура нагрівання. Завжди використовуйте максимальне нагрівання, щоб підняти тиск у скороварці. Як тільки це буде зроблено, і у вас виходитиме сильний потік пари, зменште нагрівання, щоб отримати рівномірний потік, і почніть відлік часу з цього моменту. Усі рецепти вимагають зменшення нагрівання після досягнення необхідного тиску.
• Блокувальний індикатор застряг. Цей блокувальний штифт-індикатор або індикатор тиску (залежно від моделей) піднімається, коли тиск у скороварці зростає, і падає, коли він виходить. Якщо індикатор не піднімається, можливо, його потрібно почистити. Перегляньте вказівки щодо очищення в інструкції для конкретної моделі.
• Переконайтеся, що кришку встановлено правильно.
Він використовується для транспортування, щоб прокладка не прилипала до кришки. Він безпечний, але якщо це вас непокоїть, перед використанням його можна змити.
Скороварка створена, щоб прослужити сім'ї будь-якого розміру.
Ось рекомендовані місткості в літрах:
• для 1–4 осіб: від 3 до 4,5 л
• для 4–6 осіб: 6 л
• для 6–8 осіб: від 7,5 до 8 л
• для 7–10 осіб: 10 л
Тому що приготування під тиском відбувається набагато швидше, ніж звичайне приготування.
Отож для отримання хороших результатів слід ретельно дотримуватися часу приготування.
Деякі моделі мають спеціальні програми для м'яса або овочів, розроблені для оптимального приготування.
Скороварка дозволяє кип'ятити (продукти занурюються у воду з кошиком або без) або готувати на парі (продукти поміщаються в кошик вище позначки води).
Її також можна використовувати для томління чи пасерування перед приготуванням під тиском або навіть тушкування під кришкою, але без збільшення тиску.
Ні, таймер розрахований для однотипного використання.
Він контролює 2 стадії: готування під тиском і м’яку термічну обробку. Тому він має знаходитися в призначеному для нього місці на кришці.
Ні, ми настійно радимо не використовувати скороварку для смаження, оскільки вона може пошкодитися.
Будьте обережні, щоб не поставити скороварку в духовку. Договірна гарантія не застосовуватиметься, якщо не дотримуватися цієї інструкції.
Будь ласка, перейдіть до розділу "Аксесуари" веб-сайту, щоб легко знайти те, що вам потрібно для вашого продукту.
Знайдіть більш детальну інформацію в розділі «гарантії» цього веб-сайту.